vineri, 29 martie 2013

Parfumul

Buna fetelor!

Nu stiu cum sunteti voi dar eu sunt foarte pretentioasa cand este vorba despre parfumuri. Pentru mine parfumul trebuie sa fie fres, cu note fructate si sa aiba o aroma cat mai discreta si delicata. Se spune ca parfumul dezvaluie stari de spirit, sentimente, totul in functie de persoalitate si dinamica fiecaruia.Sunt persoane care daca uita din graba sa foloseasca parfum dimineata, atunci cu siguranta vor avea o zi proasta, lucru  ce porneste din subconstient, este ca si cum acesta ar crea o bariera protectoare, unele femei chiar se simt mai puternice daca degaja aroma preferata la fiecare miscare. Aici mai este si o chestie de seductie si de flirt, in momentul in care aplicam o esenta tare pe noi cu siguranta vrem sa atragem atentia, atunci parfumul devine accesoriul final pentru a intregi un look perfect si ingrijit. Pentru foarte multe femei machiajul a devenit parte din rutina zilnica, o femeie care iese din casa frumos dichisita, cu o tinuta atent aleasa, atunci se instaleaza in subconstient starea de bine si inceputul unei zile radioase, dar o femeie care pleaca de acasa grabita, fara a acorda timpul necesar propriei imagini, atunci cu siguranta va avea un start mai putin bun in acea zi, cam acelasi lucru este si cu parfumul. Sunt multe lucruri marunte care pentru noi sunt absolut necesare, mama mea de exeplu, cand isi uita inelele acasa, atunci clar are cea mai rea zi din viata ei, in ceea ce ma priveste cred ca este evident, nu mi se intampla niciodata sa ies fara machiaj, pe mine ma revigoreaza, asa cum unii isi savureaza cafeaua in fiecare dimineata, asa savurez si eu acele momente in care imi realizez  machiajul in fiecare zi, atunci parca trezitul de dimineata nu mai este asa de rau.
Revenind la parfum, cred ca fiecare il alege in functie de personalitate, eu una trebuie sa ma identific cu el ca sa-mi placa si sa-l port cu usurinta. Atunci cand spunem:"Nu suport acest parfum, mi se face rau!", tot din subconstient porneste, poate aroma ne aminteste de un miros pe care nu-l agream, ori ceva care ne-a marcat  in copilarie, mirosul de tamaie spre exemplu, sau de lumanari, ori este o aroma care nu ne defineste ca si caracter.
Uneori ne orientam dupa mirosuri si in functie de anotimp, putem adora scortisoara si vanilia in preajma Craciunului dar o putem detesta in sezonul cald. Mai ales acum, primavara parfumul ideam pentru mine trebuie sa fie cuminte, un cocteil de fructe proaspete, nimic arogant si indraznet.


Daca ar fi sa recomand ceva as pune in capul listei  Moschino I Love Love, deci este imposibil sa nu-l iubiti daca il incercati, pana acum nu mi-a placut niciunul mai mult.


Alt miros divin care ma va bantui petru totdeauna este J'adore de la Dior, l-am adorat, este ceva mai floral dar foarte delicat, insa are si o tarie extreeeem de fina, ca si cum ar spune: "Sunt o femeie delicata, dar puternica" (intelegeti voi :D)


Alte parfumuri pentru femei cu note florale si fructate ar fi:

Burberry Body



Cacharel Eden


Jimmy Choo
A scent by Issey Miyake



Bvulgari Omnia Crystalline
Fetele care prefera o aroma ceva mai puternica, mai dulce-amaruie pot incerca:

Nina Ricci L'elixir

Thierry Mugler Alien


Cacharel Amor Amor


Lancome Hypnose

La barbati lucrurile sunt mult mai simple zic eu, ori se poate sa ma insel aici, unii barbati sunt mai pretentiosi decat femeile. Apreciez un barbat care miroase discret a parfum si dupa gustul meu ar trebui sa fie o aroma fres, de citrice poate. In orice caz, totul tine de gusturi. 
Din categoria parfumurilor pentru barbati va propun:

Versace Versus Blue Jeans


Jean P.Gaultier Le Male


Bvlgari Pour Homme Extreme Eau


Dolce & Gabbana Light Blue


Fetelor, daca ar fi sa faceti cadou un parfum iubitului ce at alege?


V-am pupat!
O zi frumoasa va doresc!

Alex